Op de valreep: Nieuwe Volkswagen Passat

Nieuwe Volkswagen Passat
Volkswagen heeft gisterenavond het doek van de nieuwe generatie Passat gehaald.

De Passat werd wereldwijd al 15 miljoen keer verkocht en werd voor het eerst gelanceerd in 1973. Dit jaar volgt de zevende generatie van de Passat, het model zal in Europa beschikbaar zijn vanaf midden november. De nieuwe generatie bouwt voort op de trend waarin de grenzen van deze conventionele klasse steeds worden verlegd. De nieuwe generatie Passat krijgt de neus van de Phaeton en een resem zuinige motoren, die allen over een Start/Stop systeem en een regeneratief remsysteem beschikken.

Het motorgamma van de nieuwe generatie is 18 procent zuiniger geworden. In totaal zijn er tien motoren beschikbaar, gaande van 105 tot 300 pk. De kleinste motor is de 1.6 TDI die beschikt over 105 pk en 250 Nm koppel. Het verbruik van deze kleine diesel bedraagt 4,2 liter/100 km, terwijl de CO2-uitstoot op 109 gram per kilometer uitkomt. Langs benzinezijde vinden we de 1.4 TSI met 122 pk, die voor een verbruik van 5,8 liter/100 km en 138 g/km zorgt. Meer info volgt bij de lancering van het model.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...