Officieel: Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini Sesto Elemento Concept
Op de vooravond van het autosalon van Parijs stelt Lamborghini de Sesto Elemento officieel voor.

Lamborghini wil met de Sesto Elemento de toekomst van de super sportwagens herdefiniëren. De Sesto Elemento maakt namelijk intensief gebruik van koolstofvezel waardoor het totale gewicht op 999 kilogram komt, wetende dat de wagen ook over een V10 en vierwielaandrijving beschikt is dat een heuse prestatie. De Sesto Elemento doet dan ook dienst als technologisch showmodel, en toont de expertise van het merk op het vlak van koolstoftoepassingen.

Het V10 motorblok zorgt in de Sesto Elemento voor 570 pk en 540 Nm koppel, waardoor de pk-gewichtsverhouding op 1,75 kilogram per pk komt te liggen en de sprint van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden geklaard kan worden. Hiermee levert de Sesto Elemento een ongeziene hoeveelheid rijplezier, tegelijkertijd is het verbruik tot een dieptepunt gedaald dankzij de lichtgewicht constructie. De topsnelheid van het model komt boven de 300 km/u uit.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Lamborghini Sesto Elemento"

  1. Kristof L 29-09-2010 om 21:08

    Hoe groot zou dit ding zijn? Lijkt me klein, en laag, en licht… Beetje kart-effect. Lotus spirit. Interieur is wel heel leuk zo zonder veel dashboard.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...