Officieel: BMW zal motoren leveren aan Saab

Saab 9-4X
BMW en Saab hebben een overeenkomst gesloten waarbij Saab motoren zal kopen bij BMW vanaf 2012.

Het gaat om viercilinder motoren met de laatste brandstofbesparende technologieën, die gebruikt zullen worden in toekomstige Saab modellen. Beide partijen hebben besloten om geen financiële details vrij te geven omtrent de deal, maar de deal is voor beide partijen een opsteker. BMW zal schaalvoordelen kennen door de grotere motorproductie terwijl Saab zal kunnen genieten van de degelijke BMW motoren. “We are delighted to support Saab with our engine expertise. Our engines have a clear lead over the competition when it comes to fuel consumption, emissions and performance.” vat Ian Robertson van BMW het samen.

De motoren zullen in de BMW motorenfabriek in het Verenigd Koninkrijk gebouwd worden. Het gaat om 1.6 turbomotoren met Start-Stop techniek, die ook in diverse MINI Modellen terug te vinden zijn. De eerste Saab die van de nieuwe motoren zal kunnen genieten is de nieuwe 9-3 die tegen 2012 zijn opwachting maakt. Of BMW later ook platformen zal leveren voor de toekomstige 92 is nog niet bekend.

Rijtest MINI Cooper D Camden

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...