Aston Martin onthult V8 Vantage N420 Roadster

Aston Martin V8 Vantage N420 Roadster
Na de Coupé versie van de lichtgewicht Vantage N420 heeft Aston Martin ook de Roadster versie klaar.

Net als met de V8 Vantage N420 Coupé is deze V8 Vantage N420 Roadster de opvolger van de V8 Vantage N400 uit 2007, onder de motorkap vinden we een 4.7-liter V8 die zorgt voor 420 pk en standaard gekoppeld wordt aan een manuele zesbak. Het gewicht werd daarnaast met 27 kilogram gereduceerd door veelvuldig koolstofvezel te gebruiken. Hierdoor sprint de V8 Vantage N420 Roadster van 0 naar 100 km/u in 4,5 tellen.

Aan de buitenkant vinden we trouwens een koolstofvezel splitter en diffuser, 10 spaaks lichtmetalen velgen met blinkend zwarte afwerking, zwarte luchtinlaten en ‘Graphitic’ uitlaatpijpen om het geheel af te werken. Binnenin krijgen we contrasterende stiksels en een lederen of Alcantara stuurwiel. Verder worden de instaplijsten afgewerkt met ‘N420’ opschrift en krijg je lichtgewicht koolstofvezel sportstoelen met ‘Race Track’ hechtingen zoals in de V12 Vantage. Onderhuids werd de ophanging aangepakt om sportiever te zijn en wordt er gebruik gemaakt van een betere ophanging en anti-roll bars.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Aston Martin onthult V8 Vantage N420 Roadster"

  1. kristof 29-09-2010 om 10:17

    Mooie wagen.
    Spijtig dat er geen foto’s zijn met gesloten dak. Meestal is de lijn dan wat minder.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...