Overzicht: Lancia op het autosalon van Parijs

Lancia Musa 5th Avenue
Ook Lancia zal met enkele nieuwigheden op het autosalon van Parijs te vinden zijn.

In totaal zal Lancia drie nieuwe modellen voorstellen op het autosalon van Parijs, daarbij staan ecologie en stijl steeds centraal. Het merk zal eerst en vooral de Lancia Delta Hard Black voorstellen met de nieuwe 1.4 MultiAir motor. Deze motor zorgt voor 140 pk en 230 Nm koppel, voldoet aan de Euro 5 norm en beschikt over een Stop&Start systeem. Dankzij de MultiAir techniek blijft de uitstoot beperkt tot 132 gram per kilometer, het verbruik blijft beperkt tot 5,7 liter/100 km.

De Lancia Musa krijgt een speciale versie op het autosalon van Parijs onder de noemer “5th Avenue”. De wagen is genoemd naar de belangrijke verkeersader in Manhattan, de Champs-Elysées van de Verenigde Staten. De speciale serie brengt het raffinement van de Musa nog een stapje hoger, de wagen onderscheidt zich door zijn tweekleurige carrosserie en door de bekleding van de stoelen en het dashboard in Poltrona Frau-leder. Opvallend is de gecapitonneerde afwerking van de zitvlakken, wat erg luxueus oogt en we enkel kennen van bepaalde Maserati modellen. De Musa 5th Avenue kan worden uitgerust met een 1.3 MultiJet met 95 pk of een 1.4 benzine met 95 pk. Beide motoren worden standaard aan een Start&Stop systeem gekoppeld.

Als laatste is er de Lancia Ypsilon Elle die in Parijs zal voorgesteld worden met een LPG motor en een 1.2 benzinemotor met 69 pk. Die laatste motor stoot maar 114 gram CO2 per kilometer uit, luxe valt dus te combineren met milieuvriendelijkheid. De Lancia Ypsilon Elle werd zoals de naam doet vermoeden in samenwerking met het beroemde Franse modetijdschrijft ‘Elle’ ontworpen, en zal bij het vrouwelijk publiek ongetwijfeld veel bekijks hebben op het autosalon van Parijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...