Lamborghini Gallardo LP570-4 Blancpain Edition

Lamborghini Gallardo LP570-4 Blancpain Edition
Lamborghini wil het succes van de Blancpain Super Trofeo eren met een speciale editie, deze is te zien op het autosalon van Parijs.

Lamborghini heeft sinds kort zijn eigen raceserie: de Lamborghini Blancpain Super Trofeo, om het succes hiervan te vieren lanceert het merk de nieuwe Gallardo LP 570-4 Blancpain Edition. Het gaat om een Gallardo die gebouwd werd in de competitiegeest van de Super Trofeo racewagen. De speciale versie krijgt een gigantische achterspoiler voor maximale stabiliteit en een speciale motorkap die de ventilatie moet verbeteren. De Blancpain Edition krijgt ook Skorpius velgen met gele remklauwen en keramische remschijven. De wagen is verder uitgevoerd in mat zwart en krijgt enkele accenten in koolstofvezel.

Binnenin zorgt Lamborghini voor zwart Alcantara met gele accenten en enkele details in koolstofvezel. Het extreem sportieve karakter van de wagen heeft volgens Lamborghini niet tot gevolg dat er comfort voor de passagier of de bestuurder verloren gaat. De wagen weegt 1.340 kilogram en is daarmee de lichtste straat-legale Lamborghini in het gamma. Onder de motorkap vinden we de 5.2-liter V10 die zorgt voor 570 pk, daarmee beschikt de LP570-4 Blancpain Edition over een pk-gewichtsverhouding van 2,35 kilogram per pk. De LP 570-4 sprint dan ook van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden en haalt een topsnelheid van 320 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...