Toyota produceert compacte hybride in Frankrijk

Toyota Yaris hSD Hybride
Toyota zal binnenkort een nieuw compact hybride model bouwen in Valenciennes, Frankrijk. Daar wordt ook de Toyota Yaris gebouwd. Een hybride Yaris? Wellicht wel!

De verkoop van hybride modellen zit in de lucht en Toyota heeft inmiddels ook al redelijk wat ervaring opgebouwd op gebied van hybride aandrijvingen. Hierdoor worden deze modellen steeds beter en beter. Binnenkort volgt er volgens de persmededeling van Toyota een compact hybride model, dat gebouwd zal worden in Valenciennes, Frankrijk.

Nu, in Frankrijk wordt ook de Toyota Yaris gebouwd en dat is nu toevallig een compact model. Het lijkt ons dus logisch dat Toyota de Yaris zal omtoveren tot een hybride model. Onder de motorkap wellicht geen 1.8 liter grote benzinemotor, de Yaris zal wellicht voldoende hebben aan wat minder vermogen. Toyota kan binnen haar motorengamma kiezen tussen een 1.33 liter grote en 1.0 liter grote motor.

Er staan ons bovendien nog meer hybride avonturen te wachten. Toyota is van plan om tegen het begin van het volgend decennium elk model aan te bieden als hybride. En dat is niet alles, want dochtermerk Lexus zou ook een hybride-variant van elk model voorzien.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.
Lees hier onze rijtest met de Lexus LS600hL.


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...