Opel Meriva gaat elektrisch

Opel Meriva elektrisch
Opel is bezig met een elektrische motorvariant voor de nieuwe Opel Meriva te ontwikkelen.

De foto’s van deze testmodellen werden gemaakt in de Oostenrijkse Alpen. De ontwikkelaars zijn duidelijk niet alleen geïnteresseerd naar hoeveel energie er nodig is om een berg op te geraken, maar evenzeer hoeveel energie er gegenereerd wordt wanneer je naar beneden rijdt. Dat de Opel Meriva over een energierecuperatiesysteem beschikt, is dus logisch.

Verder is er nog niet veel duidelijk over dit model, behalve dat hij opgeladen kan worden aan een stopcontact, zoals er op de foto’s duidelijk te zien is. Het zou ons niet verbazen mochten deze testmodellen onderhuids behoorlijk wat gelijkenissen vertonen met de Opel Ampera. Dit model werkt op zowel een elektro- als verbrandingsmotor. De wagen geraakt zo’n 160 km ver op alleen maar netstroom. (via AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...