Is dit de nieuwe BMW M6?

BMW M6 2012
BMW toonde ons onlangs het concept van de BMW 6-Reeks. De volgende 6-Reeks zal daar uiterst goed op gelijken, dus kunnen we al beginnen raden naar de looks van de nieuwe BMW M6.

We zagen eerder al een impressie van de achterkant, de nieuwe foto die we te zien krijgen, toont ons de voorkant. We herkennen duidelijk de koplampen van de 6-Reeks Coupé Concept, maar die koplampen zijn omhuld door een bredere bumper die bovendien over grotere luchtinlaten beschikt.

Die grotere luchthappers zijn wellicht nodig om de 4.4 liter grote V8 met ongeveer 570 pk te kunnen koelen. De nieuwe BMW M6 zou in ongeveer 4,2 seconden de kaap van 100 km/u kunnen bereiken vanuit stilstand en zijn topsnelheid zal naar alle waarschijnlijkheid beperkt worden tot 250 km/u.

Aan de zijkant vinden we niet de conventionele M-luchtinlaten terug. De artiest die deze tekeningen maakte, verwacht dus duidelijk eens wat vernieuwing vanuit het BMW-kamp. De kans zit er echter dik in dat BMW’s M-divisie een andere vormgeving zal kiezen voor de zijdelingse luchthappers. Achteraan mogen we ons verwachten aan 2 uitlaten aan weerskanten. (via TS)

BMW M6 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...