Saab 9-3 ePower in Parijs

saab 9-3 ePower
Saab zal op het autosalon van Parijs haar allereerste elektrisch aangedreven wagen voorstellen, de Saab 9-3 ePower.

Saab is druk bezig met een testvloot van 70 exemplaren samen te stellen en zal dan achteraf bekijken of productie tot de mogelijkheden behoort. De bedoeling van Saab is dat de 9-3 ePower zo’n 200 km zou kunnen afleggen op één volle lading batterijen. De techniek die Saab hiervoor zal gebruiken bestaat uit krachtige batterijen die ten volle benut moeten worden.

De aandrijving gebeurt via een 184 pk sterke elektromotor die dankzij het koppel dat direct beschikbaar is vanaf 0 toeren de sprint van nul naar honderd kan voltooien in 8,5 seconden. De topsnelheid komt neer op 150 km/u. De batterijen die 35,5 kWh kunnen genereren zijn onderaan de wagen bevestigd. Hierdoor ligt het zwaartepunt lager en is de wagen een stuk dynamischer dan wanneer ze hoger zouden liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...