Opel Meriva krijgt uitgebreider dieselgamma

Opel Meriva
Opel introduceert drie nieuwe dieselmotoren op de Opel Meriva.

Voorheen was er bij de Opel Meriva slechts keuze tussen twee dieselmotoren. De eerste is een 75 pk sterke 1.3 liter dieselmotor die voldoende heeft aan 4,9 liter per 100 km. De CO2-uitstoot van 129 gram per km is niet voldoende om een ecopremie binnen te rijven. De 1.7 liter grote dieselmotor beschikt over 100 pk en kan optioneel aan een zestrapsautomaat gekoppeld worden.

Daar komen nu dus drie motorisaties bij. De eerste nieuwe motorisatie is gebaseerd op de 1.3 liter CDTI-motor, maar  heeft een output van 95 pk. Hij verbruikt minder dan de instapmotor, 4,5 liter per 100 km om precies te zijn. Ook zijn uitstoot is een stuk lager en komt neer op 119 gram CO2 per km. Deze motor krijgt het label ecoFLEX opgekleefd.

Verder werden er nog twee varianten van de 1.7 CDTI-motor ontwikkeld. De eerste nieuwe variant beschikt over 110 pk en wordt aan een manuele zesbak gekoppeld. De nieuwe topmotor is de 1.7 CDTI-motor met 130 pk. Zijn koppel bedraagt 300 Nm en zijn verbruik komt neer op 5,2 liter per 100 km.

Opel Meriva

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...