Officieel: Renault Kangoo ZE kost €20.000

Renault Kangoo ZE
Renault stelt de Renault Kangoo ZE voor, de elektrische variant van de Renault Kangoo die geen schadelijke uitstoot kent.

Deze milieuvriendelijke bestelwagen kost slechts €20.000, toegegeven, dat is een stuk meer dan de doorsnee bestelwagen, maar je slaagt er natuurlijk in het geld dat je extra uitgeeft aan de kostprijs te recupereren door het geld dat je minder uitgeeft aan brandstof. Fransen genieten dankzij hun regering van een prijs van €15.000, zij krijgen namelijk €5.000 korting. Alle prijzen zijn overigens zonder BTW.

Wie de Renault Kangoo ZE koopt is direct eigenaar van de wagen, maar niet van de batterijen. Die kosten je €72 per maand. De batterijen vullen is dan weer op eigen kosten. Om zo’n 160 km af te leggen, tel je ongeveer één à twee euro neer. Een koopje! De lengte van de laadruimte bedraagt 2.5 meter en de inhoud van de laadruimte varieert tussen 3 en 3,5 m³.

De topsnelheid van dit model werd gelimiteerd tot 130 km/u. De elektrische motor beschikt over 60 pk en kan maar liefst 10.500 toeren draaien. Wanneer de lithium-ion batterijen volledig opgeladen zijn, kan de wagen zo’n 160 km rijden. De batterijen opladen op 220 V netstroom neemt 6 tot 8 uur in beslag.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...