Officieel: Peugeot EX1 Concept

Peugeot EX1 Concept
Peugeot zal de Peugeot EX1 Concept voorstellen op het autosalon van Parijs, een lichtgewicht en milieuvriendelijke sportwagen.

Peugeot wil met dit model niet enkel haar kunnen tonen op gebied van lichtgewicht en elektrische aandrijvingen, maar wil haar 200e verjaardag bovendien eens goed vieren. De wagen beschikt over een soort exoskelet, waarbij de draagstructuren van de wagen direct ook de carrosserie vormen. Dit resulteert in een geringer materiaalverbruik en dus ook minder gewicht en meer milieuvriendelijkheid.

De EX1 heeft van bovenaf gezien de vorm van een waterdruppel. De voorwielen staan dan ook wijder uit elkaar dan de achterwielen. Hierdoor is Peugeot erin geslaagd een optimale gewichtsverdeling te verzekeren. De wagen is nog geen meter hoog, 90 cm om precies te zijn. Het zwaartepunt ligt dus uiterst laag, waardoor de wegligging subliem zou moeten zijn.

De aandrijving gebeurt aan de hand van twee elektrische motoren, één per as. Samen leveren ze 250 kW, 340 pk. Vanaf nul toeren is er bovendien een koppel van 240 Nm beschikbaar. De wagen kan tijdens het accelereren meer dan 1 G genereren. Nog een leuk detail zijn de kuipstoelen die in de suicide-doors verwerkt zitten. Meer info en foto’s volgen vanop het autosalon van Parijs.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Peugeot EX1 Concept"

  1. Mrnix 21-09-2010 om 18:09

    The badmobile? 😛

  2. Dimitri 21-09-2010 om 19:47

    The French are coming back in style ,  I like it so far

  3. Mrnix 21-09-2010 om 22:31

    But are they capable enough to compete the germans?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...