Officieel: Lotus Elite in Parijs

Lotus Elite
De Lotus Elite en Elise mogen dan misschien maar één letter verschillen, van buitenaf gezien vertonen ze een wereld van verschil.

De Lotus Elite is een volledig nieuw model dat vooral moet aantonen dat Lotus niet enkel supersnelle wagens, maar ook zeer stijlvolle wagens kan bouwen. De wagen maakt bovendien gebruik van moderne technologieën zoals een optionele hybride aandrijving met KERS (Kinetic Energy Recovering System).

Pas tegen 2014 zouden we de nieuwe Lotus Elite zien rondrijden. Deze 2+2-zitter beschikt over een 5.0 liter V8-motor die 620 pk levert. Nul naar honderd zou hierdoor niet langer dan 3,5 seconden mogen duren. Afgaande op het feit dat dit model een Lotus is, kan het bijna niet anders dan een kampioen in het bochtenwerk worden. De wagen weegt 1.650 kg en zou ongeveer €140.000 kosten. Wij kijken alvast uit naar het autosalon van Parijs.

Lotus Elite

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Lotus Elite in Parijs"

  1. Dimitri 20-09-2010 om 17:05

    Feeeeeest

  2. kristof 20-09-2010 om 18:09

    Lotus goes Aston Martin style. Niet slecht, maar véél te duur. Ze gaan in die prijscategorie concurrentie hebben van voorgaand merk, maar ook van andere premium merken, en dan heeft Lotus z’n naam tegen denk ik.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...