Video: Ariel Atom V8 getest door Autocar

Ariel Atom V8
Autocar heeft de Ariel Atom V8 aan een test onderworpen, de snelste Ariel Atom die tot nu toe gebouwd werd!

Voor diegenen die wat cijfertjes willen lezen: de Ariel Atom beschikt over een 3.0 liter grote V8-motor die 500 pk levert. Het vermogen per ton komt neer op 900 pk per ton, de Ariel Atom is namelijk een ultralichte wagen. Naar honderd km/u sprinten vanuit stilstand duurt zo’n 2.5 seconden en de sprint van nul naar 160 km/u vanuit stilstand neemt slechts 6 seconden in beslag.

Het adembenemende acceleratiegevoel komt voort uit een sequëntiële zesbak die erin slaagt in 40 ms een versnelling omhoog te schakelen en 50 ms nodig heeft om een versnelling omlaag te schakelen. De zesbak slaagt erin in minder dan één seconden vijf versnellingen omlaag te schakelen. Supersnel dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...