Officieel: Hyundai ix20

Hyundai ix20
Op het autosalon van Parijs trekt Hyundai het doek van de nieuwe Hyundai ix20. Wij blikken even vooruit en zetten de laatste info op een rijtje.

Hyundai zal de nieuwe ix20 lanceren met als bedoeling een stevige concurrent voor de Kia Venga te worden in het MPV-segment. Onderhuids is de Hyundai ix20 nagenoeg gelijkaardig aan de Kia Venga. Een belangrijke troef van de Hyundai ix20 is dat je vijf jaar garantie krijgt, ongeacht het aantal kilometers dat je al gereden hebt. Bovendien krijg je ook vijf jaar wegbijstand en wordt de wagen gedurende vijf jaar gratis gecontroleerd op fouten.

De productie zal plaatsvinden in Tsjechië, maar de ontwikkeling van de Hyundai ix20 gebeurde volledig in Duitsland. De wagen zou dan ook Europees moeten aanvoelen. Het design werd afgestemd op de Europese markt en dankzij zijn daklijn van 1.6 meter hoog zou hij in staat moeten zijn de inzittenden meer dan voldoende hoofd- en bagageruimte te schenken.

De ix20 zal beschikbaar zijn met vier verschillende Euro V-motoren, twee benzinemotoren en twee dieselexemplaren. De vermogens variëren tussen 77 en 125 pk. In België zal elk model standaard met een start/stop-systeem uitgerust worden. De dieselmotor stoot slechts 114 gram CO2 per km uit, goed voor een ecopremie van 3%. Vanaf november zal dit model te koop zijn. Hieronder een galerij met de laatste foto’s van de ix20. Aandachtige kijkers merken dat de fotograaf van Hyundai graag naar MNM luistert.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...