Werkt Fiat aan een TwinJet?

Fiat 500 TwinAir
Na de succesvolle introductie van de TwinAir werkt Fiat nu aan een uiterst kleine dieselmotor.

Fiat Powertrain Technologies (FPT) werkt volgens bronnen aan een ‘Extra Small Diesel Engine’ in navolging van de uiterst kleine tweeclinder benzinemotor die onder TwinAir werd gelanceerd. De kleine tweecilinder turbo dieselmotor zou een cilinderinhoud van slechts 624cc hebben en zou zijn eigenschappen met de 1.3 MultiJet delen, maar uiteraard met 2 cilinders minder.

Technologisch zou de distributieketting vervangen worden door een systeem met tandwielen, hierdoor heeft de motor een constanter rendement. Het vermogen zou standaard uitkomen op 50 pk, waardoor de motor krachtig genoeg zou zijn voor de 500 en Panda. Maar volgens de geruchten werkt Fiat ook aan een concurrent voor de Smart, hier zou deze kleine tweecilinder diesel uiteraard perfect van pas kunnen komen. Het verbruik zou op 2,5 liter diesel per 100 km liggen. De uiteindelijke naam van de motor is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal Fiat het TwinJet dopen. Wordt ongetwijfeld vervolgd… (Via: AutoEdizione)

Rijtest Fiat 500 TwinAir

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...