Officieel: Mercedes A-Klasse E-CELL

Mercedes A-Klasse E-CELL
Het hoeft niet altijd een Mercedes SLS AMG zijn die omgetoverd wordt tot een elektrische wagen. De Mercedes A-Klasse is nu aan de beurt. Eerste ontmoeting: autosalon van Parijs.

De Mercedes A-Klasse E-CELL wordt volledig aangedreven op batterijen en kan daarmee zo’n 200 km afleggen. Deze vijfzitter slaagt erin 95 pk te genereren en 290 Nm op te wekken. Het koppel is overigens al beschikbaar vanaf nul toeren, dit is een typisch kenmerk van elektromotoren. Hierdoor kan de A-Klasse E-CELL in 5,5 seconden naar 100 km/u accelereren, sneller dan een Ford Focus RS dus. De maximumsnelheid komt neer op 150 km/u, wat dan weer ongeveer even snel is als een Kia Picanto…

De batterijen kunnen op verschillende manieren worden opgeladen. Je kan ze op de netstroom aansluiten. Dan heeft de A-Klasse E-CELL nood aan 8 uur om zo’n 100 km te kunnen rijden. Wanneer je naar een speciaal laadpunt gaat,  heeft de wagen slechts 3 uur nodig om dit klaar te spelen. Hoe dan ook is dit redelijk lang wanneer je het vergelijkt met andere elektrische wagens, die soms zelfs in 20 minuten tot op 80% van hun capaciteit opgeladen kunnen worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...