Nieuwe BMW M5 feest op de ring

BMW M5 spyshot
BMW is druk bezig met het testen van de nieuwe BMW M5. De wagen draait momenteel rondjes op de Nürburgring en daar is een filmpje van!

Onder de motorkap van de nieuwe BMW M5 ligt er niet langer een V10-motor, maar wel een V8-motor. Downsizing zou je dan denken, maar het vermogen zal toenemen van 507 pk naar een stuk meer. Hoeveel precies is niet duidelijk. De V8-motor levert in de BMW X5M en X6M 555 pk, maar er wordt gefluisterd dat het vermogen van de BMW M5 wel eens tussen de 585 en 600 paarden zou kunnen liggen.

Optisch zal de nieuwe BMW M5 wellicht beschikken over extra luchthappers aan de zijkant en een andere bumperkit. De BMW M5 zal wellicht ook iets lager tegen de grond hangen dan de huidige BMW 5-Reeks. De nieuwe BMW M5 zal ergens midden volgend jaar gelanceerd worden, we vermoeden dus dat we hem voor het eerst live zullen zien op het autosalon van Genève in maart. (via AB)

Lees hier onze rijtest met de BMW 5-Reeks.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...