Marussia verkoopt Russische supercars

Marussia B2
Gisteren is in Moskou de verkoop van Russisch supersportwagens gestart. Het merk dat de wagens produceert heet Marussia.

Marussia assembleert wagens in Moskou en doet dat hoofdzakelijk met de hand. Desondanks zouden de wagens toch ongeveer 100.000 euro kosten, een koopje. Binnen enkele jaren wil Marussia de verkoop van Lamborghini en Ferrari overtreffen. Momenteel kunnen er slechts 300 wagens per jaar geproduceerd worden, maar de capaciteit zou relatief eenvoudig naar 2.000 exemplaren kunnen stijgen. Er zijn inmiddels al ongeveer 700 wagens besteld.

Momenteel beschikt Marussia over 2 modellen: de B1 en de B2. Binnenkort zou er nog een 4×4 op de markt verschijnen. De huidige modellen zijn motorisch gezien identiek. Ze beschikken over een 3.6 liter V6-motor van Cosworth die 300 pk levert. Schakelen gebeurt aan de hand van een automatische zesbak en enkel de wielen achteraan worden aangedreven. De modellen wegen minder dan 1.100 kg, waardoor de sprint van nul naar honderd in zo’n 3,2 seconden voltooid zou moeten zijn.

Op gebied van looks zien deze modellen er ook niet bepaald saai uit. De Marussia B1 oogt zeer sportief en gespierd. Maar het lijkt er wel op dat hij de voorkant van een Lamborghini, de zijkant van de Ferrari Enzo en de achterkant van de Lexus LF-A heeft overgenomen. De Marussia B2 is dan weer een stuk origineler. Benieuwd of we deze modellen binnenkort in de straten van Monaco en St-Tropez zien opduiken… (via DS)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Marussia verkoopt Russische supercars"

 1. Dimitri 14-09-2010 om 16:14

  Idd, die B1 ziet er ni echt uit,  die B2 is wel heerlijk en origineel gestyled.  Ben benieuwd hoelang ze zullen meegaan, lol

 2. MRM 14-09-2010 om 16:21

  Goh, er zijn behoorlijk wat Russische wagens die je bijna niet kapot krijgt.
  Kijk maar naar de Lada Niva!

 3. Dimitri 14-09-2010 om 17:48

  Is wel juist wat je zegt.  In ieder geval echt nette auto die B2

Reageer

Reactie aan het plaatsen...