Eerste beeld: Hyundai ix20

Hyundai ix20
Hyundai toonde enkele weken geleden een teaser voor de ix20 die op het autosalon van Parijs zal staan. De eerste beelden zijn aangekomen!

De Hyundai ix20 is een MPV die het onder andere tegen de Kia Venga zal moeten opnemen. Onderhuids is hij dan ook vrij gelijklopend met de Kia Venga. Enkel het design is in feite grondig verschillend met dat van de Kia Venga. Aan de buitenkant zien we enkele strak afgelijnde koplampen, in combinatie met een grille die doet denken aan de grille van de ix35, maar wat kleiner is.

Aan de binnenkant deelt de ix20 zo goed als al zijn componenten met de Kia Venga, enkel de aankleding is grondig verschillend. Het geluidssysteem wordt dan weer niet gedeeld met de Kia Venga, net zoals de bekleding van de deurpanelen en het instrumentenpaneel. Onder de motorkap zijn beide wagens dan weer identiek, met een aanbod van 1.4 liter en 1.6 liter benzine- en dieselmotoren. (via CS)

Lees hier onze rijtest met de Kia Venga.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Eerste beeld: Hyundai ix20"

  1. Kristof L 14-09-2010 om 13:15

    De venga ziet er strakker uit. Kan misschien ook aan’t babyblauw liggen van de ix20. Lopen de prijzen van beide auto’s gelijk?

  2. MRM 14-09-2010 om 14:12

    Daar mag je gerust van uit gaan!

  3. BNNY 14-09-2010 om 14:26

    Kia Venga ftw!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...