Video: Nieuwe Lancia Stratos

Nieuwe Lancia Stratos
Er zijn bewegende beelden opgedoken van de reïncarnatie van de Lancia Stratos, zet je volume alvast wat hoger!

De reïncarnatie van de Lancia Stratos is een project van een Duitse miljonair die een grote Stratos fan is. Hij heeft het project volledig gefinancierd en heeft voor het design Pininfarina onder de hand genomen. De wagen zelf staat op een verkort chassis van de Ferrari 430 Scuderia, het totale gewicht komt op 1.240 kilogram te liggen. Onder de motorkap vinden we een 510 pk sterke V8 die ook afkomstig is van Ferrari, en dat zorgt voor een heerlijk uitlaatgeluid.

De nieuwe Lancia Stratos zal vermoedelijk in een kleine oplage gebouwd worden, maar opdrachtgever Michael Stoschek is nog op zoek naar een partner. Of Lancia zelf mee zal stappen in het project is nog niet bekend, maar gezien de grote media-aandacht lijkt het ons niet onlogisch dat het merk ervoor zal kiezen om in het project mee te stappen. Het merk zou het model kunnen lanceren in een gelimiteerde oplage, om zo het sportieve merkimago op te krikken. (Via: CarScoop)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Nieuwe Lancia Stratos"

  1. jhonny crawford 13-09-2010 om 18:37

    heerlijk toch
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...