Saab breidt motorengamma 9-5 uit

Saab 9-5 motorengamma
Saab heeft een tweede leven gekregen en wil alle kansen benutten om zoveel mogelijk nieuwe wagens te slijten. Enkele nieuwe motoren moeten hiertoe bijdragen.

Dankzij drie nieuwe motoren wordt het motoraanbod van de Saab 9-5 maar liefst verdubbeld. Daarnaast wordt ook het kleurenaanbod van de Saab 9-5 vergroot, waar er vroeger slechts 7 kleuren voor de buitenkant van je Saab 9-5 bestonden, zijn dat er vanaf heden 11 geworden. Als laatste kan je vanaf nu ook een adaptieve snelheidsregelaar laten installeren, zij het tegen betaling.

Bij de lancering was er slechts 1 dieselmotor met 160 pk beschikbaar. Die wordt nu bijgestaan door een 2.0 TTiD-motor die dankzij een two-stage turbo maar liefst 190 pk vermogen opwekt. Voor het eerst in de geschiedenis van Saab is er vierwielaandrijving, XWD zo je wil, beschikbaar op een dieselmotor. De nieuwe dieselmotor verbruikt 6,0 liter diesel per 100 km en stoot 159 gram CO2 per km uit.

Het benzineaanbod van de Saab 9-5 wordt vanaf heden uitgebreid met de 1.6 liter grote turbomotor die 180 pk levert. Hij kan de sprint van nul naar honderd afleggen in 9,5 seconden en verbruikt 7,8 liter benzine per 100 km. Wie kiest voor deze motor, zal 179 gram CO2 per km uitstoten. Verder is er nog een 2.0 liter groot turboblok beschikbaar dat niet alleen op benzine rijdt, maar ook op E85, bio-ethanol. Deze motor levert 220 pk.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Saab breidt motorengamma 9-5 uit"

  1. Intred 09-09-2010 om 10:34

    Wat ik niet kan terugvinden in het artikel, vanwaar zijn de motoren afkomstig?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...