Gespot: nieuwe Mercedes SLK

nieuwe Mercedes SLK
De nieuwe Mercedes SLK wordt druk getest. Aan de voorkant zal hij wellicht op de Mercedes SL lijken, terwijl de achterkant veel van de nieuwe CLS weg zal hebben.

Van het aloude recept – de SLK is al aan zijn derde editie toe – om een SLK te maken, is nog niet flink afgeweken. De SLK krijgt een lange motorkap en de bestuurder en passagier zitten redelijk ver naar achter. Ook het stalen vouwdak doet nog steeds dienst en zorgt ervoor dat deze cabrio/coupé nog steeds bruikbaar is in de wintertijd.

Aan de binnenkant zouden we delen van het interieur van de Mercedes SLS AMG terugvinden. Dat interieur is sober, maar degelijk en zeer mooi vormgegeven. Dat klinkt alvast veelbelovend! We mogen ook het AirScarf-systeem verwachten op de stoelen. Dit systeem blaast warme wind langs je nek, zodat je tijdens minder warm weer toch met het dak open kan rijden.

De instapmotor wordt wellicht de 1.8 liter grote benzinemotor die 201 pk levert. Er zal wellicht voor het eerst een dieselmotor in het gamma aanwezig zijn, die naar verluid ook 201 pk zou leveren. Het topmodel zal de SLK 350 worden, die over een nieuwe 3.5 liter grote V6-motor met 302 pk beschikt. Ook AMG zou zich eens vergrijpen aan deze nieuwe SLK. Het vermogen zou nog steeds uit deze nieuwe 3.5 liter V6-motor komen, maar stijgen naar 465 pk. (via AE)

http://www.groenlicht.be/2010/08/23/officieel-mercedes-cls/

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...