Officieel: Opel Astra GTC Paris Concept

Opel Astra GTC Paris Concept
Opel zal op het autosalon van Parijs de Opel GTC Paris Concept voorstellen, de voorloper van de Opel Astra GTC.

De Opel GTC Paris is een voorproefje voor de Opel Astra driedeurs GTC die later het Astra gamma zal vervolledigen. De Astra werd eerst namelijk als vijfdeurs gelanceerd, en de Sports Tourer zal op het autosalon van Parijs onthuld worden. De Opel GTC Paris Concept toont de Astra van zijn mooiste kant, met dynamische en vloeiende lijnen en een gespierde look. De Astra driedeurs oogt in ieder geval een stuk sportiever en minder braaf dan de vijfdeurs. We kunnen eigenlijk niet wachten tot Opel er een OPC versie van bouwt.

De Opel GTC Paris meet 4,46 meter en heeft dus de ideale afmetingen voor een sportieve compacte auto, terwijl hij toch plaats biedt aan vijf personen. Het conceptmodel is in zijaanzicht getekend met enkele scherpe lijnen, net als bij de iconische auto’s. Het typische sikkelmotief van Opel vinden we terug in de voorste deur, vanaf de deurgreep vertrekt een tweede lijn naar de achterkant van de auto en een derde lijn volgt het silhouet van het dak en benadrukt de ruitlijn, die doorloopt naar de geïntegreerde spoiler.

Onder de motorkap van dit conceptmodel vinden we de 2.0 Turbo DI, goed voor 290 pk. De motor wordt gekoppeld aan een Start/Stop-systeem en een handgeschakelde zesversnellingsbak, waardoor de wagen topprestaties en zuinigheid kan combineren. Het GTC Paris Concept krijgt verder een adaptieve FlexRide-ophanging en een elektronisch sperdifferentieel. De GTC Paris staat als laatste op 21″ velgen. Meer info volgt op het autosalon van Parijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...