Officieel: Nieuwe Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo
Chevrolet zal op het autosalon van Parijs de nieuwe Aveo voorstellen, de wagen krijgt een ‘hot-hatch’ styling.

De nieuwe Chevrolet Aveo maakt zijn werelddebuut op het autosalon van Parijs, de wagen krijgt opvallende stijlelementen, zoals een agressieve front, dubbele koplampen, forse zijpanelen en een oplopende schouderlijn. Hierdoor krijgt de Aveo een sportief ‘hot-hatch’ uiterlijk, waarmee Chevrolet hoopt jonge consumenten aan te spreken. In de zomer van 2011 volgt een vierdeurs sedanvariant, het merk verwacht met het nieuwe model ook gezinnen aan te trekken.

Chevrolet heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe Aveo extra aandacht besteed aan zowel de styling als de rijdynamiek. De nieuwe Aveo is langer en breder dan het huidige model, waardoor de binnenafmetingen en de bagageruimte zijn toegenomen. Ook het interieur werd verrassend vormgegeven, zo vinden we er een dashboard dat geïnspireerd is op het instrumentenpaneel van een motorfiets, met een analoge toerenteller en een digitale snelheidsmeter en waarschuwingslampjes. Het gebruikte materiaal is erop vooruit gegaan, en de wagen beschikt over een modern audiosysteem met USB, AUX en Bluetooth-aansluitingen.

De nieuwe Chevrolet Aveo krijgt een uitgebreid gamma viercilinder benzine- en dieselmotoren ter beschikking. Zo zijn er twee 1.2-liter  versies met 70 of 86 pk, een 1.4-liter met 100 pk en een 1.6 liter met 115 pk. De nieuwe Aveo krijgt een nieuwe 1.3-liter dieselmotor ter beschikking met 75 of 95 pk, uitgerust met Start/Stop technologie. De 1.4 en 1.6-liter motoren kunnen mogelijk met automaat geleverd worden, standaard krijgen alle motoren vijf- of zesversnellingsbakken.

Chevrolet Aveo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...