Citroen DS4 Racing in de maak?

Citroen DS4 Racing
Citroën zal op het autosalon van Parijs de Citroën DS4 voorstellen. Eerder maakte het Franse merk al een Racing-versie van de DS3. De DS4 staat hetzelfde lot te wachten!

De buitenkant zou ongeveer in lijn liggen met wat Citroën met de DS3 heeft gedaan. We zien op de impressies dan ook een kleurenschema met twee verschillende kleuren. Aan de binnenkant zou datzelfde kleurenschema vervolgens doorgetrokken worden. We vinden bovendien wellicht sportstoelen en een sportstuur terug.

Natuurlijk ligt het grootste plezier onder de motorkap. Wellicht komt de kracht van een 1.6 liter grote turbobenzinemotor. Die zou zo’n 200 pk moeten leveren, maar dankzij de hybride technologie zou daar nog wat kracht bijkomen. Een 95 pk sterke elektromotor zou namelijk de achterwielen aandrijven. Plezier verzekerd!

De Citroën DS4 is een wagen die redelijk hoog boven de grond staat. Citroën zou zichzelf dus bijna verplicht moeten voelen de wagen iets lager tegen de grond te doen kleven, iets wat ze wellicht wel zullen doen ook. In combinatie met een breder wielspoor en betere remmen, zou de wagen niet vies mogen zijn van het betere bochtenwerk. (via AE)

Onze goede vriend Teophilus Chin heeft overigens enkele schetsen gemaakt van een coupé-versie van de DS4. De komst hiervan is heel wat onzekerder dan de komst van de DS4 Racing. Liefhebbers van coupé-modellen kunnen dankzij onderstaande schetsen natuurlijk wel al beginnen dromen…

Lees hier onze rijtest met de Citroën DS3.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Citroën DS4 Racing in de maak?"

 1. PJS 08-09-2010 om 20:23

  DS4 R Hybride, liever toch maar gewoon enkel benzine 😉

 2. MRM 08-09-2010 om 21:02

  Hoe meer kracht hoe liever! Ongeacht waar die kracht vandaan komt!

 3. bob 08-09-2010 om 21:05

  ziet er wel nice uit! Dit zal zeker een RS killer worde!

 4. Jan 26-10-2010 om 11:04

  Het merk is zondermeer de laatste tijd een prachtig mooie weg ingeslagen en gezien het feit, dat ze wat betreft rally heer en meester zijn, belooft dit zeer veel goeds, de kwaliteit is volgens mij eveneens nog veel beter geworden, chapeau! Ik ben dan ook een fan van dit merk in tegenstelling tot Opel.
   
  J. de Haan

Reageer

Reactie aan het plaatsen...