Ariel Atom V8 voorgesteld

Ariel Atom V8
Ariel is een bedrijf dat gekend staat om haar lichte racewagens, die echt wel pijlsnel rijden. Het nieuwe exemplaar beschikt over een V8-motor!

Van dit exclusieve model worden slechts 25 exemplaren geproduceerd. De klanten van deze exclusieve openlucht-bolide kunnen de gehele wagen naar hun wensen laten afstemmen. Elke wagen krijgt een nummerplaatje opgespeld en slaat op die manier zijn weg naar de autogeschiedenis in.

De V8 die onder de motorkap ligt, levert een duizelingwekkende 500 pk. Maar nog adembenemender is het vermogen per ton. Dat komt neer op maar liefst 900 pk per ton. Een legendarisch cijfer, zeker als je naar de Bugatti Veyron kijkt, die het met heel wat minder moet stellen. De Ariel Atom doet het zelfs beter dan enkele GT2-racers die over slechts één zitplaats beschikken. De motor is 3-liter groot en in staat tot het draaien van maar liefst 10.500 toeren per minuut.

De kracht wordt overgebracht via een sequentiële zesbak. De klant kan zelf kiezen hoe die versnellingen hem het beste liggen. Neerschakelen kan in 50 milliseconden, terwijl opschakelen slechts 40 milliseconden vergt. Bovendien kan deze performante versnellingsbak in minder dan één seconde 5 versnellingen naar omlaag schakelen.

De sprinttijden zijn nog niet gekend, maar nul naar honderd zou in ongeveer 2,5 seconden voltooid zijn, nul naar 160 in minder dan zes seconden. Aan de binnenkant – voor zover je die een binnenkant kan noemen – werd er gewerkt aan het instrumentarium. Dankzij het LCD-scherm kan je informatie over je schakelgedrag terugvinden. Verder vind je er ook een heleboel informatie over de toestand van de wagen terug.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ariel Atom V8 voorgesteld"

  1. bob 08-09-2010 om 21:40

    Ik stel u voor: “de dood op wiel!” Heerlijk!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...