Officieel: Bentley Continental GT facelift

Bentley Continental GT Facelift Parijs
Bentley heeft het doek van de facelift van de Bentley Continental GT getrokken, de aanpassingen zijn subtiel gebleven.

We zien aan de buitenkant duidelijk dat het design van de koplampen geïnspireerd is op het design van de koplampen van de Bentley Mulsanne. Daar waar de Continental GT vroeger aan elke zijde ongeveer twee even grote koplampen had, is de buitenste koplamp nu een stuk kleiner geworden dan de binnenste, net zoals bij de Mulsanne.

Aan de achterkant zien we dat de lampen iets minder hoog zijn, maar wel een stuk strakker dan voorheen. Binnenin zien we dan weer een interieur dat we gewend zijn van Bentley: degelijk, goed opgebouwd en vervaardigd uit de beste materialen die er maar beschikbaar zijn. Het navigatiesysteem kreeg een update. Het aanraakscherm is 8″ groot en het multimediasysteem kan rekenen op een harde schijf, die de nodige informatie opslaat.

Onder de motorkap van de facelift van de Continental GT ligt nog steeds het ouwe getrouwe 6.0 liter W12-blok en niet het 6.3 liter grote W12-blok, zoals dat eerder gespeculeerd werd. Wel is het vermogen gestegen naar 575 pk. De sprint van nul naar honderd kan hierdoor – en door het feit dat de wagen 65 kg minder in de schaal legt – geschieden in slechts 4,6 seconden. Dankzij het QuickShift-transmissiesysteem werden de schakeltijden met maar liefst 50% gereduceerd.

Later moet er nog een nieuwe V8 motor komen, die als instapper aangeboden zal worden. Over deze motor is nog niet bijzonder veel geweten, maar Bentley laat alleszins al weten dat het een zeer efficiënte motor zal worden. Wellicht zal deze motor uit de rekken van Audi gehaald worden. Als dat maar geen diesel wordt… UPDATE: het wordt geen diesel!

Wie echt elk aspect van de Bentley Continental GT Facelift beter wil leren kennen, kan terecht op deze website. Je kan natuurlijk ook altijd wachten tot wanneer wij op het autosalon van Parijs aankomen en deze nieuwe Continental GT aan een grondige inspectie onderwerpen.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: Bentley Continental GT facelift"

 1. PJS 07-09-2010 om 21:10

  Ik weet niet waarom, maar vond het oude model precies mooier. Nu lijkt het alsof de voorbumper getuned is.

 2. bob 08-09-2010 om 12:38

  ik vind het precies ook niet meer als een facelift! aan het interieur is er nu precies ook nie veel veranderd he!

 3. Niels 08-09-2010 om 16:04

  Ik zou de aanpassingen toch niet bepaald subtiel noemen. Buiten de lichten is de front toch serieus opgefrist. Langs achter doet hij mij meer denken aan de Ferrari 599 gtb

 4. BNNY 08-09-2010 om 16:29

  Die speciale achterzijde kan ik me echt niet in vinden.. Rare vorm 🙁

Reageer

Reactie aan het plaatsen...