Volvo vat productie V60 aan

Volvo V60 productie
Volvo is begonnen met de productie van de Volvo V60. Niet in Gent, maar in het Zweedse Torslanda, een verademing voor de thuisbasis van Volvo, die door de crisis in nauwe schoentjes stond.

In Torslanda worden namelijk de grootste Volvo-modellen gemaakt, die duidelijk meer last hadden van de crisis dan de kleinere modellen, die in Gent gebouwd worden. In Zweden werden er vorig jaar slechts 102.762 wagens gebouwd, terwijl de capaciteit van de fabriek een stuk hoger ligt.

Dit jaar zouden er weliswaar zo’n 135.000 wagens gebouwd worden volgens de laatste schattingen, mede dankzij de komst van de Volvo V60. Momenteel rollen er per dag slechts 60 exemplaren van de V60 van de band, maar wanneer de productie op volle toeren draait, zouden dat er 240 moeten worden.

Jaarlijks zouden er zo’n 50.000 exemplaren van Volvo’s nieuwste break een klant moeten vinden. 90% van die klanten zouden van Europese afkomst zijn. De vijf grootste markten worden wellicht Zweden, het VK, Nederland, Italië en Duitsland.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...