Impressie: Audi Q1

Audi Q1
Audi Brussel heeft op facebook een impressie van de Audi Q1 getoond. Naar verluid wordt er momenteel hard aan dit nieuwe model gewerkt.

De Audi Q1 moet de kleinste Audi uit het Q-gamma van Audi worden. De eerste logische concurrent lijkt de BMW X1, maar afgaande op deze eerste foto is de Audi Q1 toch een flink stuk kleiner. Misschien een concurrent voor de Range Rover Evoque driedeurs? De Audi Q1 zal naar alle waarschijnlijkheid op het platform van de Audi A1 staan.

Het motorenpallet zal waarschijnlijk gelijklopen met dat van de Audi A1. De instapmotor van de Audi A1 is de 1.2 TFSI-motor met 86 pk. Het meeste vermogen wordt weliswaar geleverd door een 1.4 liter groot benzineblok, dit levert 122 pk om precies te zijn. Dieselaars kunnen terecht bij een 1.6 liter groot dieselblok dat 105 pk levert.

Op de foto zien we dat de Audi Q1 bijzonder veel weg heeft van de Audi A1. Het enige dat hem lijkt te onderscheiden zijn de dakrails en de iets hogere rijhoogte. Ook de bumpers zijn iets ruiger gemaakt, maar of de Audi Q1 daarmee klaar zal zijn voor het betere off-road werk is twijfelachtig. Dit wordt wellicht een compacte SUV die vooral de stad als habitat zal hebben.

Audi Q1

Deel dit bericht:

2 reacties op "Impressie: Audi Q1"

  1. PJS 05-09-2010 om 9:12

    Dit wordt hoegenaamd geen concurrent voor de Evoque driedeurs.. Dit is gewoon de CrossPolo in een premium-uitvoering. 😉

  2. chuwie 06-09-2010 om 1:34

    idd crospolo, lijkt me ook, gewoon A1 die hogerstaat met wat extra bumpers.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...