Impressie: Nieuwe Audi A6

Nieuwe Audi A6 Impressie
Audi zal volgend jaar de nieuwe Audi A6 voorstellen, dankzij enkele nieuwe impressiefoto’s kunnen we ons al een beeld vormen van het model.

Update: De nieuwe Audi A6 is ondertussen officieel.

De nieuwe Audi A6 zal volgend jaar worden voorgesteld, de première is vermoedelijk voor het autosalon van Frankfurt in september, maar ook het autosalon van Genève in maart kan als premièreplaats dienen. De nieuwe Audi A6 krijgt naar alle waarschijnlijkheid de designlijn van alle recente modellen mee. Daarbij lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de A6 voor een groot stuk beïnvloed zal worden door de nieuwe A8 en A7. Voor het exterieur zullen de banden met de A7 het meest zichtbaar zijn, voor het interieur zou het merk leentjebuur gaan spelen bij de A8.

Designer Theophilus Chin heeft alvast zijn eigen interpretatie van de volgende Audi A6 uitgetekend, we merken een fijner gevormde neus met een mooie coupélijn in profiel. Achteraan zou de A6 erg duidelijk door de A7 beïnvloed worden, met een zeer fijn afgewerkte koffer. Qua techniek zal de A6 gebruik maken van het nieuwe ASF II platform, de tweede generatie van het Audi Space Frame, die dankzij het gebruik van aluminium zowel lichter en steviger is. Binnenin krijgen we vermoedelijk de technologieën van de A8 te zien, met het nieuwe MMI systeem en een gelijkaardig instrumentenpaneel.

Onder de motorkap zal er niet zoveel veranderen. Instappen doen we met een 2.0 TDI met 136 pk, verder is er nog de 2.0 TDI met 170 pk en zijn er twee V6 diesels met 190 of 240 pk. Langs benzinezijde zal er hoogst waarschijnlijk gestart worden met een 2.0 TFSI met 170 pk, verder is er een 2.8 V6 FSI met 190 of 220 pk, een 3.0 V6 TFSI met 290 pk en een 4.2-liter grote V8 met 350 pk. Of de volgende generatie RS6 ook over een V10 zal beschikken is nog niet bekend. (Impressie via: Theophilus Chin)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...