Gelekt: SSC Ultimate Aero II

SSC Ultimate Aero II
SSC wil Bugatti het vuur aan de schenen leggen, op het vlak van snelheid was dat geen probleem, maar het design viel vroeger wat tegen..

De nieuwe SSC Ultimate Aero II werd getekend door Jason Castriota, een 36-jarig designtalent die eerder bij Bertone en Pininfarina aan de slag was en nu naar Saab is overgestapt. Dankzij Jalopnik hebben we alvast de eerste foto’s van de Ultimate Aero II, de wagen oogt erg futuristisch en zou ook vanbinnen erg luxueus zijn. SSC wil met zijn nieuwe creatie de Bugatti Veyron in een hoekje drijven, de nieuwe topsnelheid (431 km/u) van de Veyron Super Sport moet er dan ook aan geloven.

Om dat te bereiken zal deze Ultimate Aero II over meer vermogen beschikken dan zijn voorganger, de Aero was goed voor 1.182 pk uit een 6.2-liter V8 en had een topsnelheid van 411 km/u. De Aero II zou over meer dan 1.300 pk beschikken en zou daarmee een hogere topsnelheid dan de Veyron Super Sport moeten kunnen bereiken. Meer details volgen ongetwijfeld binnenkort, SSC wil tegen midden volgend jaar de eerste productiemodellen op de baan hebben. Onderaan nog een teaservideo van de onthulling van de SSC Ultimate Aero II aan een select publiek op Pebble Beach. (Via: Jalopnik)

SSC Ultimate Aero II 2

Deel dit bericht:

4 reacties op "Gelekt: SSC Ultimate Aero II"

 1. Buyck 04-09-2010 om 11:23

  Het design valt tegen ik had meer verwacht. Maar het is allezins stukken beter dan de vorige generaties. Ik verwacht een topsnelheid van rond de 445km/h. Maar ik blijf ervan overtuigd dat Bugatti binnen enkele jaren een nieuw antwoord klaar heeft!
  We hebben zeker het laatste nog niet gezien. 

 2. Mrnix 04-09-2010 om 23:39

  ik denk eerder binnen enkele maanden 😉

 3. PJS 05-09-2010 om 10:11

  De strijd tussen SSC en Bugatti kan alleen maar leuke taferelen opleveren voor de autoliefhebber. De Volkswagen Groep zal zich niet zomaar laten doen, en is ongetwijfeld al bezig met een concurrent voor deze SSC Aero II. Maar daarna kan SSC terug met iets beter komen.. Enzovoort. Concurrentie kan leuk zijn!

 4. bob 07-09-2010 om 0:48

  Dit gaat waarschijnlijk sneller als de bugatti gaan, maar niets kan de technologie die de bugatti meedraagt  evenaren. Ik heb een “review” van de ultimate aero ssc, en gewoon al het interieur zag er niet uit! Ik heb respect voor de ssc maar de manier waarop de bugatti naar zijn top snelheid gaat is (volgens mij) niet te vergelijken met de ultimate aero!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...