Chevrolet Cruze vijfdeurs Hatchback Concept

Chevrolet Cruze 5d Hatchback
Chevrolet zal op het autosalon van Parijs een nieuwe vijfdeurs hatchback versie van de Chevrolet Cruze voorstellen.

Dankzij de introductie van deze vijfdeurs hatchback krijgen de consumenten een alternatief naast de traditionele Cruze Sedan. Chevrolet heeft de lat erg hoog gelegd, de auto zal in vergelijking met zijn concurrenten erg scherp geprijsd worden. Chevrolet wil met de introductie van de Cruze Hatchback inspelen op de grote vraag naar Hatchbacks in Europa. Volgens Chevrolet spelen Hatchbacks in Europa een erg grote rol, in Europa wordt 65% van het compacte wagen segment vertegenwoordigd door Hatchbacks. In totaal worden er jaarlijks zo’n 3,12 miljoen verkocht.

De Cruze Hatchback gaat verder op het elan van de Cruze Sedan, maar in dit geval krijgen we een vloeiende coupéachtige daklijn en zowel vooraan als achteraan een korte overhang, waardoor deze vijfdeurs Hatchback een erg dynamische uitstraling krijgt. Het weggedrag zou erg veel vertrouwen moeten wekken en maakt gebruik van het Body-Frame Integral systeem (BFI), waardoor een hoog niveau van stabiliteit en stevigheid wordt bereikt. De Cruze Hatchback beschikt over een laadcapaciteit van 400 liter en de achterbank kan in twee delen (60/40) neergeklapt worden. De Chevrolet Cruze Hatchback zal midden 2011 op de Europese markt komen, op het autosalon van Parijs krijgen we een conceptmodel te zien, die een erg concrete indruk moet geven van de finale productieversie.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Chevrolet Cruze vijfdeurs Hatchback Concept"

  1. Dimitri 03-09-2010 om 12:37

    netjes,  denk je dat die staat op het platform van de nieuwe Astra?

  2. Kristof L 03-09-2010 om 14:59

    Niet mis… maar ik vind de achterkant niet zo bij de voorkant passen. Verder leuk mo.del

Reageer

Reactie aan het plaatsen...