Wereldrecord hybride rijden voor Toyota Belgium

Toyota_Wereldrecord_hybride_parade
Eerder kon u hier al lezen dat Toyota een poging ging ondernemen om het wereldrecord “grootste parade van hybride voertuigen” te vestigen. Opdracht volbracht!

Om het wereldrecord te halen moesten er minstens 100 hybride voertuigen van één merk – Toyota dus – deelnemen aan de optocht. De uiteindelijke opkomst was een stuk groter, er namen maar liefst 140 voertuigen deel aan de parade. Om 18.00 vertrok de stoet met 140 wagens – die overigens gevraagd werden zoveel mogelijk elektrisch te rijden – vanaf het Koloniënpaleis over de Tervurenlaan tot aan het grote rond punt, waar rechtsomkeer gemaakt werd.

Het gezelschap van voornamelijk concessiehouders bestond uit chauffeurs die rondreden in de Toyota Prius of in de Toyota Auris HSD. Mocht Toyota in de toekomst nog pogingen ondernemen, zullen er wellicht nog wat andere modellen kunnen deelnemen, aangezien Toyota zinnens is haar gamma hybride wagens alsmaar meer uit te breiden. Op het autosalon van Parijs krijgen we alvast een voorsmaakje.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.

Toyota_Wereldrecord_hybride_parade

Toyota_Wereldrecord_hybride_parade

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...