Officieel: Citroen C4 (Grand) Picasso 2010

Citroen C4 Picasso
Citroën heeft het doek van de facelift van de C4 Picasso en de C4 Grand Picasso getrokken. De wagen krijgen een licht aangepast uiterlijk en onderhuids werden beide modellen wat milieuvriendelijker gemaakt.

Bij deze monovolumes speelt het ruimtegevoel een grote rol. Dankzij de grote panoramische voorruit weten ze dan ook een enorm ruimtegevoel te creëren. Vooraan en achteraan vinden we het nieuwe logo van Citroën terug. Vooraan zien we een nieuwe strook LED-lampjes die als dagrijlichten functioneren en achteraan vinden we nieuwe lampenkasten terug met een zwarte omlijsting. De mogelijke optiepakketten krijgen een lichtjes andere inkleding en de kleur van het dak kan vanaf heden contrasterend met het koetswerkkleur gekozen worden.

Onderhuids zijn de veranderingen iets ingrijpender. De nieuwe microhybride e-HDi-technologie staat voor een start/stop-systeem gecombineerd met een gerobotiseerde manuele versnellingsbak en een HDi-motor met 110 pk en een dieselpartikelfilter. Door al deze ingrepen verbruikt de wagen slechts 4,8 liter diesel per 100 km en stoot hij slechts 125 gram CO2 uit per km. Deze modellen zullen te zien zijn op de stand van Citroën in Parijs. De lancering staat gepland nog voor het einde van dit jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...