Komt de Alfa Romeo Giulia volgend jaar al?

Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo werkt naarstig verder, na de introductie van de Giulietta denkt het merk al volop aan de opvolging voor de 159.

De eerste testexemplaren van de Giulia zijn al gesignaleerd rond het testcircuit in Balocco, en volgens de geruchten zou het model al in 2011 voorgesteld worden, vermoedelijk op het autosalon van Frankfurt. Nu de eerste testmodellen rondjes rijden, zullen de eerste spionagefoto’s ook niet lang meer op zich laten wachten. We zullen binnenkort dus uitsluitsel krijgen over het design van de Giulia. Gaat het merk door op het elan van de MiTo en Giulietta? Of kiest het toch resoluut voor een nieuw design?

De Alfa Romeo Giulia zal gebruik gaan maken van het ‘Compact’ platform, het moduleerbaar platform dat ook gebruikt wordt in de Giulietta. Voor de Giulia zou het platform omgedoopt worden tot het ‘Compact Wide’ platform, met uiteraard een langere wielbasis om het comfort achterin te verhogen. De Giulia zal net als de 159 zowel als Berlina en als Sportwagon gelanceerd worden. In Amerika volgt het model in 2012, samen met een vijfdeurs MiTo, een compacte SUV en een grote SUV. Voor Alfa liefhebbers worden het dus spannende tijden, we houden jullie op de hoogte!  (Via: AutoEdizione)

Alfa Romeo Giulia 1

Deel dit bericht:

2 reacties op "Komt de Alfa Romeo Giulia volgend jaar al?"

  1. Kristof L 01-09-2010 om 16:28

    Hopelijk wordt de voorkant iets eleganter en minder ‘guitig’. De zij- en achterkant is alsins goed geslaagd op deze impressie. Doet me wat denken aan de laguna coupé.

  2. PJS 01-09-2010 om 16:47

    Het blijft inderdaad een impressie, de voorkant zal ongetwijfeld een stuk mooier zijn in realiteit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...