Jaguar’s hybride sportwagen concept in Parijs

Jaguar Concept hybride Parijs 2010
Jaguar zal haar 75e verjaardag vieren met een nieuw conceptmodel. Volgens Autocar gaat het om een model dat gelijkaardig is aan de Porsche 918 Spyder Concept, een hybride sportwagen dus.

Het concept zal ongeveer de grootte hebben van de Jaguar XK, maar zal verschillen vertonen zowel op gebied van uiterlijk als op gebied van aandrijving. Jaguar wilt met dit sportieve model tonen dat het haar reputatie van bouwer van sportwagens nog steeds alle eer kan aandoen.

Het is niet de bedoeling dat dit concept een nieuwe productlijn in het gamma van Jaguar zal vormen, maar het is wel de bedoeling dat dit concept de nieuwe Jaguar XK introduceert, die vanaf 2012 in productie zou moeten gaan. Het zou bovendien ook een nieuwe designrichting van het Brits-Indische merk moeten aangeven.

De typische grille van de Jaguar XK, die ovale grille die afkomstig is van de E-Type, zal moeten plaatsmaken voor een grille die meer lijkt op die van de Jaguar XF en de Jaguar XJ. Het zou namelijk niet mogelijk zijn om een grotere ovale grille te maken, zonder de elegante proporties ervan te behouden.

Over de hybride aandrijving is uiterst weinig geweten, maar deze zou gekoppeld worden aan een V6-benzinemotor, die waarschijnlijk beschikt over een turbo. De motor zou gekoppeld worden aan een nieuwe ZF-achttraps transmissie, die Jaguar in de toekomst in al haar modellen wilt inbouwen.

Jaguar Concept Parijs

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jaguar’s hybride sportwagen concept in Parijs"

  1. Dimitri 01-09-2010 om 20:04

    Ook heerlijk gewoon eh,   jammer dat ik de centen ni heb om zoiets te kopen,  hopelijk komt da nog 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...