Nieuwe Volkswagen Passat op autosalon Parijs

Volkswagen_Passat_Facelift_2011
De nieuwe Volkswagen Passat zal tentoongesteld worden op het autosalon van Parijs. De hoekige koplampen die we van ongeveer elke nieuwe Volkswagen kennen, worden nu ook op de Passat geplaatst.

Update: De nieuwe VW Passat is officieel.

De Volkswagen Passat moet een stijlvoller uiterlijk krijgen dan zijn voorganger, om de wagen op die manier iets hoger te kunnen positioneren. Niet veel hoger natuurlijk, want dan zou hij in het vaarwater van de Audi A4 komen. Het stijlvoller uiterlijk omvat onder meer de hoekige koplampen die nu ongeveer elke Volkswagen sieren, maar verder werd ongeveer elk detail, van bumper tot achteruitkijkspiegel, hertekend. Een zeer grondige facelift dus. Hoe de Passat er precies zal uitzien? Wellicht iets kleiner dan de Phaeton en iets groter dan de Jetta.

Aan de binnenkant mogen we een licht gewijzigd interieur verwachten. Het interieur zou verschillende stijlelementen van de Volkswagen Passat CC overnemen, de coupé versie van de Volkswagen Passat. De gebruikte materialen zouden van iets betere kwaliteit zijn en het huidige stuur zou vervangen worden door een nieuw stuur, uiteraard met een hele reeks bedieningsknoppen.

Motorisch gezien zou er niet al teveel veranderen. De instapmotor zou een 1.4 motor worden en wie wat meer verwacht van een benzinemotor, zal kunnen opteren voor de 1.8 liter grote motor. Of de 3.6 liter grote V6-motor uit de Passat R36 nog onder de motorkap zal liggen, is een andere kwestie.

Dieselaars kunnen terecht bij een 1.6 liter TDi-motor en bij een 2.0 liter TDi-motor. Meer info kunnen we geven wanneer het autosalon van Parijs haar deuren opent voor de pers, dat is op 30 september. Na de komst van de facelift van de Volkswagen Passat, komt wellicht de Volkswagen Passat Variant. Iets voor op het autosalon van Genève in maart? (via Bild)

Volkswagen_Passat_Facelift_2011

Deel dit bericht:

7 reacties op "Nieuwe Volkswagen Passat op autosalon Parijs"

 1. Kristof L 01-09-2010 om 22:09

  Looks good!

 2. AI 02-09-2010 om 16:15

  Kan je nauwlijks een facelift noemen. Bij VW zeiden ze een volledig nieuw model

 3. PJS 02-09-2010 om 16:20

  Is inderdaad geen facelift maar een nieuw model.

 4. Kristof L 02-09-2010 om 18:24

  Dan klopt de titel niet meer 😉

 5. MRM 02-09-2010 om 18:59

  Het zou naar het schijnt om een – zeer ingrijpende – facelift gaan.
  Maar de wagen ziet er inderdaad compleet nieuw uit, we passen de titel en het artikel asap aan!

   

 6. Kristof L 02-09-2010 om 19:18

  Tjah, wanneer is een auto nieuw, wanneer een facelift? Voor mij is’t nog steeds een facelift als het zij-aanzicht bijna volledig hetzelfde is en de afmetingen quasi hetzelfde zijn (maw, de koplampen en achterlichten, bumpers, motorisatie zijn gewijzigd).
  Als het een ander onderstel is mogen we denk ik direct over ‘nieuw’ spreken. Het zou me ook maar raar lijken als een fabrikant het onderstel vernieuwd maar de auto er bovenop quasi hetzelfde houdt.

 7. MRM 02-09-2010 om 19:35

  De fabrikant bepaalt zelf of hij het over een facelift heeft of over een nieuw model.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...