Alfa Romeo GT Limited Edition

Alfa Romeo GT Limited Edition
Dat de Alfa Romeo GT ter ziele zou gaan zonder uitzwaaimodel, daar zouden veel Alfisten het moeilijk mee hebben. De GT Limited Edition moet het sluitstuk worden.

Alfa Romeo gaat nog één laatste versie van de Alfa Romeo GT brengen, de speciale editie wordt uitgerust met de legendarische 3.2-liter V6, krijgt 18″ vijfspaaks lichtmetalen velgen met rode remklauwen en een satijn effect voor de zijspiegels en de grille. Ook binnenin krijgt deze Limited Edition wat extra’s mee, zo vinden we er aluminium sportpedalen, lederen sportstoelen, een lederen stuurwiel en een zwart instrumentenpaneel. Voor het exterieur zijn er vier koetswerkkleuren beschikbaar: Zwart, Alfa Rood, Wit en Atlantico Blauw.

Onder de motorkap vinden we de legendarische 3.2-liter V6 met 240 pk, het gaat hier om de echte Alfa V6 in tegenstelling tot de V6 uit de rekken van GM die zijn weg vond in de 159, Brera en Spider. De ‘Busso’ V6 zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden en een topsnelheid van 243 km/u. De motor verstookt gemiddeld 12,4 liter benzine per 100 kilometer, maar voor het iconische uitlaatgeluid hebben echte Alfisten uiteraard wat octaan over.

De Alfa Romeo GT Limited Edition zal wereldwijd verdeeld worden via het Alfa Romeo dealer netwerk, per land is er een andere oplage beschikbaar. Zo zullen er in Australië 100 exemplaren verkocht worden, terwijl er in Zuid-Afrika 30 exemplaren gereserveerd zijn. Hoeveel modellen er in België beschikbaar zullen zijn is nog niet bekend, maar daar horen we binnenkort ongetwijfeld meer over. Geïnteresseerden zullen sowieso niet veel op de optielijst moeten zoeken, standaard krijg je onder andere zes airbags, dual-zone airco, cruise control en een Bose audiosysteem.

Lees onze rijtest met de Alfa Romeo GT

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...