Toyota Verso-S, FT-CH en plug-in Prius in Parijs

Toyota Verso-S Parijs
Toyota zal in Parijs de Toyota Verso-S voorstellen én de FT-CH, een milieuvriendelijk concept dat de hybride aandrijving in een ander segment zal introduceren.

De FT-CH zal een compacte wagen worden, FT staat voor Future Toyota en CH staat voor Compact Hybrid. De focus van dit model zal liggen op kwaliteit, eenvoudigheid en betaalbaarheid. Dit moet bovendien de eerste compacte wagen worden die over een hybride aandrijving beschikt.

Verder is Toyota van plan om in 2012 de stekker in de Prius te steken. Om dat plan ook aan het grote publiek te tonen, zal de plug-in Prius op de stand in Parijs pronken. Er werden in Europa overigens al 200 dergelijke wagens verdeeld in een beperkt leaseprogramma. De Toyota iQ, Toyota’s meest compacte wagen, krijgt een nieuwe binnenkant. Het interieur zou iets kwalitatiever worden dan het vorige, dat in zijn topuitvoering overigens op zich al zeer kwalitatief is.

Verder zal ook de Verso-S op het autosalon van Parijs staan, een wagen waarmee Toyota haar terugkeer naar het segment van de compacte monovolumes aankondigt. De wagen is minder dan 4 meter lang, waarmee hij direct de kortste compacte monovolume van Europa wordt. Centraal bij het ontwerp van dit model staan gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit, ruimte en comfort. In het persbericht dat we toegestuurd kregen, stond er geen informatie over de Toyota Yaris HSD, nog even wachten?

Lees hier onze rijtest met de Toyota iQ.
Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...