Mazda Shinari Concept in Parijs?

Mazda Shinari Concept
De Mazda Shinari Concept is de voorbode van een designrichting die het merk wil inslaan. De nieuwe designrichting lijkt dicht bij de huidige stijl van Mazda te liggen, maar is toch een stuk sportiever.

De nieuwe look krijgt de naam Kodo mee, Japans voor ‘zien van beweging’. Deze nieuwe look werd gemaakt onder leiding van Ikuo Maeda, het nieuwe designhoofd van Mazda. Het concept dat we zien is een vierdeurscoupé en kiest duidelijk voor een stijlvolle en sportieve look. Vooral de strakke voorkant maakt de wagen wel erg sportief. De wielkasten die wat boven de motorkap uitsteken, geven de wagen een speciale toets. Aan de achterkant vinden we een gestroomlijnde kont terug.

Binnenin vinden we een cockpit terug die volledig gericht is op de bestuurder. De materialen die gebruikt werden zijn van hoge kwaliteit, zo gaat dat wel vaker met conceptwagens. Door het maken van een vierdeurscoupé wil Mazda duidelijk maken dat het ambities heeft om een segment hoger te gaan en zich te meten met enkele premium-constructeurs. Het wil het equivalent van Audi en BMW worden in Japan.

Deze nieuwe Kodo-designrichting vervangt de vorige Nagare-richting die Mazda uitging. Nagare vertaalt zich in golf en deze richting werd door Laurens van der Acker ingeslagen, die dit jaar vertrok bij Mazda en richting Renault ging, waar hij de DeZir ontwierp. De eerste tekenen van leven van de Kodo-designrichting worden verwacht in de vorm van een nieuwe Mazda6. (via CS)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Mazda Shinari Concept in Parijs?"

 1. Dimitri 31-08-2010 om 14:57

  Heerlijk design

 2. MRM 31-08-2010 om 14:59

  Vind ik ook!

  Die lange motorkap en die wielkasten die door de motorkap uit lijken te steken aan de zijkant zijn heerlijk. Als alle Mazda’s er in de toekomst zo uitzien, dan wil ik er minstens één!

 3. Dimitri 31-08-2010 om 17:14

  Als ze dit gaan volgen is dat zeker een strak plan.  Ik vind die ds4 ook zo heerlijk,  Kan niet wachten om haar in het echt te zien.  Hopelijk rijdt het ook goed.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...