Fiat op het autosalon van Parijs

Fiat Autosalon Parijs
Fiat zal heel wat nieuws meenemen naar het autosalon van Parijs. De constructeur met de gemiddeld genomen laagste CO2-uitstoot over haar hele gamma is van plan nog wat grammen van dat gemiddelde weg te nemen.

Op het autosalon van Parijs zal Fiat namelijk zo goed als enkel milieuvriendelijke modellen voorstellen. Voor de sportievelingen is er dan weer het merk Abarth, dat de Fiat Punto Evo en de Fiat 500C een sportieve kuur gaf. De eerste nieuwigheid die we in Parijs zullen tegenkomen op de Fiat-stand is de Fiat 500 Blackjack, die over de TwinAir-motor beschikt, die we eerder testten. De wagen beschikt over 85 pk en een start/stop-systeem. Van de Fiat 500 worden ook nog de Azzurro Volare-versie en de 500 by Diesel voorgesteld. Eveneens de show car 500millesima zal aanwezig zijn.

Verder heeft Fiat de Fiat Doblo gekoppeld aan een Dualogic versnellingsbak. In combinatie met een 90 pk sterke EuroV-motor en een start/stop-systeem, moet dit één van de meest milieuvriendelijke bestelwagens ter wereld worden. De Fiat Qubo kreeg de 1.3 MultiJet II-motor ingelepeld met 95 pk, ook met een start/stop-systeem.

De Fiat Punto Evo met diezelfde 1.3 MultiJet II-motor én start/stop-systeem stoot slechts 95 gram CO2 uit en beschikt over 85 pk. Verder zullen we nog de nieuwe Fiat Bravo 1.4 MultiAir zien die over 140 pk beschikt én – u raadt het nooit – een start/stop-systeem. Fiat komt dus naar Parijs met kleine veranderingen – het start/stop-systeem over zo goed als het volledige gamma – maar ook met grote – zoals de tweecilinder TwinAir-motor.

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500 TwinAir.
Lees hier onze rijtest met de Fiat Punto Evo.

Rijtest Fiat 500 TwinAir

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...