Preview: nieuwe BMW 5-Reeks GT

nieuwe BMW 5-Reeks GT
BMW stelde onlangs de BMW 5-Reeks en de BMW 5-Reeks Touring voor. Wellicht komt er op termijn nog een nieuwe BMW 5-Reeks GT. Maar eerst de nieuwe BMW M5!

Onze goede vriend Teophilus Chin maakte een schets van hoe de BMW 5-Reeks met verhoogde kont eruit zou kunnen zien. De zijlijn werd wat naar omhoog getrokken en ziet er zeker niet onaardig uit, zelfs een stuk sportiever. Deze hogere daklijn vertaalt zich in meer binnenruimte en een ruimere koffer.

Het ontwerp van de achterlichten moet tijdens de overgang van BMW 5 naar BMW 5 GT nog aangepast worden. Op de onderstaande afbeeldingen herkennen we de achterlichtunits van de BMW 5-Reeks duidelijk, maar op deze impressie zijn ze een stuk groter geworden, waardoor ze niet volledig meer in proportie lijken. De lancering van dit model zou hoe dan ook nog een eindje op zich laten wachten. Wellicht zal de voorkant er ook lichtjes anders uitzien dan die van de BMW 5-Reeks, dus 100% realistisch zijn deze beelden niet, maar ze geven alleszins een eerste indruk.

Deel dit bericht:

8 reacties op "Preview: nieuwe BMW 5-Reeks GT"

 1. steven 30-08-2010 om 16:48

  ofwel doelen jullie op een facelift van de huidige 5-GT ofwel sla je de bal toch een beetje mis met dit bericht over een toekomstige andere soort van 5-reeks GT ??

 2. MRM 30-08-2010 om 17:07

  Neen, dit bericht gaat over de volgende generatie BMW 5-Reeks GT.

  Die zal er ooit wel eens komen (vraag ons niet wanneer, maar er wordt wel vaker over meerdere jaren gespeculeerd) en die zal hoe dan ook op de huidige BMW 5-Reeks lijken. Het zit er inderdaad wel dik in dat de BMW 5GT die we nu kennen nog een facelift ondergaat.

  We hebben het nu dus over de volgende generatie (nieuwe in de tekst hierboven) 5-Reeks GT.

   

 3. steven 30-08-2010 om 17:22

  ja idd. zoals ik al dacht dus. maar (en wie ben ik uiteindelijk) is het niet de huidige 5 die gebaseerd is op het design van de 5 reeks gran turismo en niet andersom en dus zal de volgende gran turismo eveneens de voorbode zijn van een daarop volgende nieuwe 5-reeks? wie volgt er nog? :p

 4. MRM 30-08-2010 om 17:40

  Ja, inderdaad.

  Ik denk dat de BMW 5GT (de huidige dus) wel invloed gehad heeft op het design van de huidige BMW 5-Reeks. Maar ik denk dan ook weer dat de huidige BMW 5-Reeks een serieuze invloed zal hebben op de volgende BMW 5-Reeks GT (waarover het in dit artikel dus gaat). En die heeft dan misschien invloed op de volgende BMW 5-Reeks en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan 😉

  Vele invloeden van vele kanten dus 😉
  Want het interieur komt van de 7-Reeks. Wie kan er nu nog volgen? :p

 5. steven 31-08-2010 om 8:42

  ik denk dat ik nog kan volgen. je moet eens goed nakijken wat er destijds gezegd is over het design van de 5 gran turismo –> het IS de voorbode van het design van de nieuwe 5-reeks geweest. dus dat moet je maar eens nakijken moest je dat al vergeten zijn…

 6. PJS 31-08-2010 om 11:11

  @Steven; met alle respect, maar bij BMW beïnvloeden alle modellen elkaar. Of de 5-Reeks GT echt invloed heeft gehad in het design van de 5-Reeks? Ik vind dat de invloed erg beperkt is gebleven. De neus is veel scherper bij de nieuwe 5 dan bij de 5GT, de niergrille is minder groot dan bij de 5GT, de lichten van de 5 zijn scherper gesneden dan de 5GT, de achterlichten hebben misschien een gelijk silhouet maar verschillen ook wezenlijk.. Enkel in profiel (afgezien van de kont), en dan vooral de krachtige lijn ter hoogte van de portieren komt overeen.

  http://www.groenlicht.be/2010/07/24/rijtest-video-bmw-530d-5-reeks/

  http://www.groenlicht.be/2010/05/22/rijtest-bmw-530d-gran-turismo-5-reeks-gt/

   

 7. steven 31-08-2010 om 11:47

  ja tuurlijk. maar tis toch wel onontkenbaar dat het design van de nieuwe 5-reeks geënt is op dat van de 5-reeks Gran Turismo.

 8. Mrnix 01-09-2010 om 13:03

  Hoedanook, het is en blijft een lelijk gedrocht ^^

Reageer

Reactie aan het plaatsen...