Komt er een Volkswagen Touareg R?

Volkswagen Touareg Hybride R
Volgens enkele geruchten werkt Volkswagen aan een R-versie van de Touareg.

En er is meer: de Volkswagen Touareg zou dankzij een hybride aandrijflijn naast sportief ook relatief zuinig zijn. Volgens de geruchten wil Volkswagen een V8 gebruiken met 500 pk gekoppeld aan een 47 pk sterke elektromotor. Samen goed voor 547 pk wat de Volkswagen Touareg R op hetzelfde niveau moet tillen als de BMW X5 en X6 M, de Porsche Cayenne Turbo en de Mercedes ML63 AMG.

Uiteraard moet er visueel ook wat opsmuk gebeuren, de Volkswagen Touareg R krijgt daarom een aerodynamische bodykit, een sportievere ophanging en sterkere remmen. Ook het interieur zou aangepakt worden, met een obligaat sportstuur en sportieve details. Doelmarkt is uiteraard Amerika, daarom zou de sportieve SUV volgens de geruchten in januari op het autosalon van Detroit te bewonderen zijn. Wat er ook van zij, we kijken er alvast naar uit. (Via: WCF)

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Touareg V6 TDI

Rijtest Volkswagen Touareg

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...