Eerste details: Lotus Evora S

Lotus Evora S
Lotus zal op het autosalon van Parijs de Lotus Evora S onthullen, onder de motorkap vinden we 350 pk.

De Lotus Evora S beschikt net als de standaard Evora over een 3.5-liter V6, maar in de Evora S zorgt die motor voor 350 pk en 400 Nm koppel. Een sprint van 0 naar 100 km/u is dankzij het extra vermogen dan ook voorbij in 4,8 seconden, 2 tienden sneller dan de standaard Evora met 280 pk. Het gewicht stijgt jammer genoeg mee met het vermogen, de standaard Evora weegt 1.350 kg terwijl de Evora S 1.437 kilogram in de schaal legt. Schakelen gaat via een manuele zesbak, de topsnelheid bedraagt 277 km/u en het normverbruik moet op 10 liter/100 km uitkomen.

De Lotus Evora S komt verder ook met een Sport pakket, waarbij via een ‘Sport’ knop in het interieur de gasrespons sportiever wordt en een klepje in de uitlaat opent. De ‘Sport’ knop verhoogt meteen ook het maximaal toerental en verandert ook de wagensetting voor een extra sportief rijgedrag. Het uitlaatgeluid zou er daarnaast ook op verbeterd zijn, zodra je de wagen start zullen omstaanders weten dat dit de S-versie is.

Naast de Evora S zal Lotus ook de Evora IPS voorstellen op het autosalon van Parijs. IPS staat voor Intelligent Precision Shift en is niet meer dan een automatische zesbak die gekoppeld zal worden aan de Standaard Evora met 280 pk. De bestuurder kan schakelen met flippers achter het stuur of kiezen voor een volledig automatische modus. Voor velen zal deze automaat not done zijn, Lotus staat namelijk bekend om zijn lichtgewicht sportwagens, maar het merk wil er graag kopers mee vinden uit Azië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. De Evora IPS legt 86 kilogram extra in de schaal, waardoor de Evora IPS pas in 5,5 seconden naar 100 km/u sprint, 5 tienden trager dan de handgeschakelde Evora.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...