Nieuwe Chevrolet Orlando komt naar Parijs

Chevrolet Orlando
Chevrolet zal op het autosalon van Parijs de nieuwe Orlando voorstellen, de compacte MPV zal vanaf begin 2011 op de markt komen.

De Chevrolet Orlando is gebaseerd op de conceptauto die twee jaar geleden in Parijs werd voorgesteld, de hedendaagse gezinsauto beschikt over zeven zitplaatsen en krijgt een cross-over look. Chevrolet wou specifek geen oppervlakkig design voor zijn compacte MPV, iets waar veel wagens in zijn klasse wel last van hebben. De Orlando krijgt een stoere look met een lage daklijn. De Orlando beschikt over gespierde, opbollende wielkasten, die opgevuld kunnen worden met 16, 17 of 18″ velgen.

Binnenin krijgt de nieuwe Orlando een interieur met de meest recente stijlkenmerken van het merk, het dashboard en de blauwe achtergrondverlichting van de middenconsole zijn geïnspireerd op dat van de Corvette. De Orlando beschikt verder over drie zitrijen, een grote bagageruimte en talloze opbergmogelijkheden waardoor hij zijn taak als gezinsauto moeiteloos aankan. Ondanks de lage daklijn zijn de designers er trouwens in geslaagd om de tweede en derde zitrij telkens iets hoger te plaatsen, waardoor de achterste passagiers ook een aangenaam zicht hebben. De zitplaatsen zijn trouwens erg flexibel, en kunnen dus makkelijk weggeklapt of weggenomen worden.

Onder de motorkap krijgen we de keuze tussen drie moderne en zuinige motoren: er is een 1.8-liter benzinemotor met 141 pk en er zijn twee dieselmotoren: een 2-liter diesel met 131 of met 163 pk. De Chevrolet Orlando zal uitgerust kunnen worden in drie uitrustingsniveaus, standaard krijg je echter steeds ESP, zes airbags, airco en elektrisch bedienbare buitenspiegels. Chevrolet start de productie van de Orlando in oktober, begin volgend jaar zullen de eerste modellen geleverd worden.

Chevrolet Orlando

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...