Nieuwe Citroen C4 scoort op gebied van veiligheid

nieuwe Citroën c4
NCAP heeft net haar test op de nieuwe Citroën C4 voltooid. De wagen scoort op elk onderdeel maar liefst 5 sterren.

De score op de hulpsystemen bedraagt 97%. Het beste resultaat onder alle compacte berlines. Onder meer de elektronische remkrachtverdeler, de noodremhulp en de intelligente tractiecontrole die samenwerkt met het ESP-systeem wisten de mensen bij NCAP te overtuigen.

Standaard wordt de nieuwe Citroën C4 uitgerust met zes airbags. Verder zijn er ook nog enkele andere systemen die de nieuwe Citroën C4 veiliger maken. De dodehoekcontrole laat je via een diode in de spiegel weten of er zich iets in je dode hoek bevindt. De programmeerbare snelheidsregelaar kan tot 5 snelheidswaarschuwingen onthouden, die gemakkelijk in te stellen zijn afhankelijk van de weg waarop je je bevindt. Mocht je dan toch een ongeval hebben, dan kan je via het eTouch-systeem de hulpdiensten verwittigen dankzij één druk op de knop. Voorwaarde is wel dat je over een geïntegreerde SIM-kaart beschikt.

nieuwe Citroën C4

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...