Geely plant forse expansie, zorgwekkend voor Europa?

Volvo Geely overname chinese uitbreiding
Geely, de overnemer van Volvo, plant een nieuwe fabriek en een nieuw onderzoekscentrum in China. Moeten de Europese vestigingen zich zorgen maken?

Bij de overname van Volvo liet overnemer Geely weten dat Volvo hoe dan ook een Europees merk blijft en dat de activiteiten dus ook voornamelijk in Europa zouden doorgaan. Nu plant de overnemer evenwel behoorlijk wat activiteit in thuisland China. Tegen 2012 komt daar een productiefaciliteit met een capaciteit van 300.000 wagens per jaar.

Daar zal de Volvo C30 – die momenteel in België gebouwd wordt – samen met de V70 – die in Zweden gebouwd wordt – geproduceerd worden. Een deel van de productiecapaciteit zou bestemd kunnen zijn voor de Europese markt, waardoor er op de Europese markt zelf minder werk zou zijn.

Op korte termijn hoeft er alleszins niet gevreesd te worden, Volvo Gent bouwt immers nog andere modellen, zoals de S40, de V50, de S60 en de XC60, genoeg werk dus. Wanneer er op termijn echter meer faciliteiten in China ontstaan, zou dat het begin van het einde kunnen inluiden.

De Zweden zitten vooral verveeld met het R&D (Research And Development) centrum dat Geely in Jiading wil openen. De Zweden willen namelijk hun Zweedse faciliteit met 100% zekerheid behouden. Momenteel heeft Volvo al een kleine fabriek in China, die onder meer de Volvo S80 met lange wielbasis bouwt. (via AW)

Lees hier onze rijtest met de Volvo C30.
Lees hier onze rijtest met de Volvo XC60.
Lees hier onze rijtest met de Volvo XC70.
Lees hier onze rijtest met de Volvo S80.
Lees hier onze rijtest met de Volvo C70.

Volvo S60

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...