Preview: nieuwe Ford Mondeo

Nieuwe Ford mondeo
De facelift van de Ford Mondeo werd onlangs voorgesteld, maar Ford is al druk bezig met het ontwerpen van een nieuwe Ford Mondeo.

AutoExpress heeft al enkele impressiefoto’s gemaakt van Fords nieuwe vlaggenschip. Daarop zien we duidelijk dat het design dat de nieuwe Ford Mondeo zal krijgen behoorlijk wat weg zal hebben van de nieuwe Ford Focus. De  koplampen worden een stuk gestroomlijnder en geven de wagen een sportieve look. In combinatie met de grote luchthappers onderaan, heeft de wagen zelfs een agressief tintje. Het zou bovendien schitterend zijn mochten de geïntegreerde uitlaten het ook tot op het productiemodel schoppen. Het design kan uiteraard nog sterk variëren, aangezien de nieuwe Ford Mondeo pas binnen ten vroegste 3 jaar voorgesteld zal worden.

Aan de binnenkant krijgt de nieuwe Ford Mondeo het meest luxueuze interieur van Ford ooit. De bedoeling is om in de buurt van premium-rivalen zoals Audi en BMW te komen. Op gebied van gadgets zit het ook snor, want de nieuwe Ford Mondeo zou over het SYNC-systeem beschikken. Dit is een systeem dat toelaat ongeveer elk draagbaar apparaat te besturen via het stuur van de wagen. Over flexibiliteit gesproken!

Ook aan veiligheid zal er gedacht worden. De nieuwe Ford Mondeo zal onder meer over Lane Departure Warning beschikken en wanneer er iets in je dode hoek zit, zal ook daarvoor een signaal gegeven worden. Wanneer de bestuurder in slaap dreigt te vallen, zal Driver Alert de bestuurder wakker houden met een waarschuwingstoon.

Het platform van de huidige Mondeo zal bewaard worden, maar lichte aanpassingen ondergaan. De kracht zal komen van 1.6 liter en 2.0 liter grote EcoBoost benzinemotoren. Dankzij turbo’s beschikken ze over flink wat vermogen, maar blijven ze relatief zuinig. Ook zal de 2.0 liter TDCi-motor beschikbaar zijn met vermogens die variëren van 112 tot 163 pk. Om het geheel milieuvriendelijk te houden, zal Ford gebruik maken van een regeneratief remsysteem en een start/stop-systeem.

Nieuwe Ford mondeo

Nieuwe Ford mondeo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...